Ana içeriğe atla

Barış Derneği: NATO ve ABD'ye ait nükleer silahlar sınır dışına çıkarılsın



Barış Derneği, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeniden gündeme gelen Türkiye sınırları içindeki nükleer silahlar ve yarattığı tehlikeler konusunda bir açıklama yaptı. 
Açıklamada, Ülkemizde NATO'ya ve ABD'ye ait nükleer silahların envanteri derhal açıklanmalı. Var olan nükleer silahlar derhal ülkemizin sınırları dışına çıkarılmalıdır denildi. 
İŞTE O AÇIKLAMA 
Barış Derneği'nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 
"Son günlerde ülkemizdeki nükleer silahlar gündeme girmeye başladı. ABD merkezli düşünce kuruluşu Stimson Center, 'İncirlik’teki 50 nükleer silahın güvende olmadığı' şeklinde bir rapor yayınladı. Raporda 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydana gelen kaos ortamında İncirlik’teki 50 nükleer silahın 'terörist grupların' veya 'düşman unsurların' eline geçebileceğinden söz ediliyordu. Daha sonra yayımlanan bazı haberlerde de ABD'nin Türkiye'deki nükleer silahları Romanya'ya taşımaya başladığı iddia edildi.
Türkiye bir nükleer güç değil, ama ülkemizde ABD'ye ait çok sayıda nükleer silah bulunuyor. 1950'li yıllardan bu yana ülkemiz, ABD emperyalizmi tarafından bir nükleer silah deposuna dönüştürülmüş durumda. Ancak nerede, kaç adet nükleer silahın bulunduğu belirsizliğini koruyor.
Konu gündeme geldikten sonra açıklama yapan bir ABD'li yetkili, İncirlik'te 50 adet hidrojen bombası bulunduğunu söyledi. İddiaya göre İncirlik’teki 50 B61 hidrojen bombası, NATO’nun Avrupa'daki nükleer silah kapasitesinin yüzde 25’i düzeyinde.
Bu durum, ülkemizi çok büyük bir tehlike altına sokuyor. ABD'nin yerleştirdiği nükleer silahlar nedeniyle ülkemiz nükleer saldırıya açık hale gelmiş durumda. Türkiye'nin kendi kontrolü dışında kendi topraklarından ateşlenecek nükleer füzeler, doğal olarak nükleer karşılık görebilir. Bu da milyonlarca yurttaşımızın yaşamını tehlikede olması demek.
Ülkemizde NATO'ya ya da ABD'ye ait olan nükleer silahların envanteri derhal açıklanmalıdır. Var olan nükleer silahlar derhal ülkemizin sınırları dışına çıkarılmalıdır. İncirlik başta olmak üzere yabancı silahlı güçlerin kullanımındaki askeri tesislerden bu yabancı güçler derhal çekilmelidir.
Türkiye, dünya halklarına düşman bir askeri suç örgütü olduğu defalarca kanıtlanmış olan NATO'dan derhal çıkmalıdır.
Dünya çapında savaş tehlikesinin giderek arttığı günümüzde nükleer savaşın ne denli korkunç sonuçlara yol açacağı ortadadır. Bir felaketin önlenmesi için dünya çapında nükleer silahlanmaya son verilmeli, var olan nükleer silahların yok edilmesi için gerekli adımlar bir an önce atılmalıdır

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtçe Sözler - Aşk Resimleri

kürtçe sevgiliye sözler kısa resimli mesaj mesajlar söz aşk özlü kelimeler fotoğraflar fotoğraf resim kapak sözleri whatşap sosyal medya media facebook google instagram wordpress duygusal mehmetali jpg www mehmet ali arslan kurdish aslan  Kürtçe Kısa Sözler  Aşk Resimleri

Ferdi Baba Müslüm Baba Orhan Baba (Harika Bir Resital)

www.mehmetaliarslan.name.tr arabesk müzikler orhan gencebay müslüm gürses ferdi tayfur damar şarkılar mehmetali videos mehmet ali arslan müzik

ARDAHAN TARİHÇESİ

ARDAHAN TARİHİ Ardahan İli yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlimiz, M.S.628 yılında Hazar türklerinin bir kolu olan Arda Türklerinin eline geçerek Ardahan adını almıştır. 1876-1877 Osmanlı-Rus savaşı sonunda savaş tazminatı olarak 13 Temmuz 1878 Berlin Antlaşmasıyla Ruslara bırakılan Ardahan, 1918 Brest-Litowsk Antlaşmasıyla Anavatana kavuşmuş ise de 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi ile ordumuzun çekilmesi sonucu, Ermeni ve Gürcülerin işgaline hedef olmuştur. 30 Kasım 1918 tarihinde İlimiz’ de kurulan Milli Şura Hükümeti tarafından Mondros Mütarekesi şartları reddedilmiş, Milli Şura Hükümeti, Kurtuluş Savaşımızla bütünleşerek Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa Komutasındaki şanlı ordumuz tarafından 23 Şubat 1921 tarihinde kurtarılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra il olan Ardahan, 1926 yılında ilçe yapılarak, Kars iline bağlanmış, daha sonra 27.05.1992 tarih ve 3806 sayılı Kanunla tekrar il statüsüne kavuşturulmuştur. Ardahan Kalesi: Ardahan Kalesi çevresinde yapılan Pr